Winterberg | accommodaties wintersport | actief | reizen in/naar Winterberg | reisinfo | weer & beste reistijd | links

Accommodaties in Winterberg

In winterberg zijn er ongeveer 8.500 bedden te vinden. Deze bedden zijn verdeeld over ongeveer 450 bedrijven die in of in de directe omgeving van Winterberg te vinden zijn. Tweederde van deze bedrijven zijn kleinschalig met maximaal acht bedden. De andere bestaan uit vakantieparken, grotere hotels en sommige groepsaccommodaties. De meeste toeristen die naar Winterberg komen verblijven in één van de vele hotels of in een vakantieresort. Daarnaast is er een kleinere groep die op één van de campings verblijft of gebruik maakt van de kleinere logeermogelijkheden zoals B&B’s, Gasthausen en Pensions. Veel van de overnachtingsmogelijkheden die er in Winterberg zijn, hebben zich ingesteld op actieve bezoekers. Je kunt vaak je fiets, motor of skibenodigdheden op een droge veilige plek stallen. Tijdens de drukkere periodes moet je deze service echter van te voren reserveren, omdat er maar beperkt plaats is.

Boek goedkoop en voordelig je vakantie naar Winterberg op Tui.nl

Winterberg bezienswaardigheden

Winterberg is niet alleen een wintersport-, fiets- en wandelbestemming. Er is ook wel wat te zien en te doen in Winterberg en de directe omgeving van Winterberg.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft een top tien voor Winterberg samengesteld:
Winterberg bezienswaardigheden top 10

Bungalowparken

Er zijn in de directe omgeving van Winterberg meerdere bekende en minder bekende bungalowparken te vinden. Eén van de bekendste is ‘Centerparcs Park Winterberg (Hochsauerland)’. Dit bungalowpark ligt op ongeveer vijftien kilometer van het centrum van Winterberg en staat bekend om zijn subtropisch zwemparadijs en de overdekte plaza.

Een ander bekend park in Winterberg is ‘Landal Winterberg’. Dit park bevindt zich naast de golfbaan van Winterberg. Op het park zijn een binnenzwembad en een restaurant te vinden.

Een derde, misschien wat minder bekend park, is het ‘Hapimag Ferienresidenz’. Dit park kijkt uit over Winterberg en je bent in ongeveer vijf minuten lopen in het centrum van het dorp. Op het park zijn drie restaurants, een zwembad, een saunacomplex met wellnesscentrum en een winkeltje te vinden.
Als laatste is er nog het Dorint & Sportresort Winterberg. Dit is een combinatie van een hotel en een bungalowpark. Dit park ligt op ongeveer vijf kilometer van Winterberg. Je kunt hier overnachten in het hotel, maar ook in een appartement of een vakantiewoning. Op het terrein is onder andere een zwembad, een wellnesscentrum en een bar te vinden.

Campings

Er zijn in de directe omgeving van Winterberg twee campings te vinden. De camping Hochsauerland ligt op minder dan een kilometer afstand van het centrum van Winterberg, aan de rand van het dorp. De camping beschikt over meer dan tweehonderd plaatsen. Op de camping zijn onder andere een restaurant, een speeltuin, douches en wasmachines te vinden. Ook beschikt de camping over internetfaciliteiten en wifi.

De Campingplatz Winterberg ligt iets verder van Winterberg op iets meer dan twee kilometer van het dorp bij het ‘bikepark’. Op deze camping zijn douches, een sauna en een wasserette te vinden. Ook beschikt deze camping over internetfaciliteiten en wifi.

Hotels

Er zijn in Winterberg en zijn omgeving meer dan honderd hotels te vinden. De meeste van deze hotels zien er aan de buitenzijde uit alsof de tijd er al een paar honderd jaar heeft stilgestaan, maar eenmaal binnengekomen zal je zien dat de meeste hotels gewoon met de tijd zijn meegegaan. Je kan hier dan ook alles vinden wat je in een modern hotel zoekt. Wie op zoek is naar extreme luxe zal in Winterberg echter niet aan zijn trekken komen, want in de directe omgeving van Winterberg is geen enkel vijfsterren hotel te vinden. Wel zijn er enkele viersterren hotels en vele driesterrenhotels te vinden. In sommige gevallen zijn de hotels voorzien van een sauna en wellnesscomplex. Dit is namelijk de ideale manier om bij te komen van een dagje sporten in Winterberg. Eén van de bekendste hotels onder Nederlanders in Winterberg is hotel “der Brabander”. Dit beroemde hotel beschikt onder andere over een eigen skischool, een pannenkoekenrestaurant en een House of Welness.

Wil je de beste prijs vinden voor je hotel in Winterberg?
Vergelijk de prijzen van de verschillende hotels in Winterberg op Trivago.nl

B&B/pensions/gasthaus

Er zijn in en in de directe omgeving van Winterberg erg veel B&B’s, gasthausen en pensions te vinden. Het grote voordeel van deze overnachtingsmogelijkheid is dat ze vaak kleinschalig zijn en dat je vaak leuk contact hebt met de eigenaren. Veel van de pensions en gasthuizen in deze omgeving hebben vaak niet meer dan acht bedden staan en in veel gevallen zelfs niet meer dan vier of vijf. De accommodaties zijn vaak eenvoudig, maar in de kamer vindt je alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf in Winterberg. Wie niet van delen houdt moet er wel op letten dat elke kamer zijn eigen douche en toilet heeft. In sommige gevallen schuif je ‘s morgens bij het ontbijt naast de eigenaar aan tafel, waarbij je kunt genieten van de lokale specialiteiten.

Groepsaccommodaties

Er zijn in Winterberg meerdere mogelijkheden om te overnachten als je met grote groep van meer dan vijfentwintig personen wilt overnachten. De grootste groepsaccommodatie in Winterberg is de jeugdherberg. Hier zijn in totaal honderdzeventig bedden te vinden. Ook in de hostel op de Erlebnisberg Kappe kun je met honderachtenveertig bedden met een grote groep terecht. Daarnaast zijn er nog een kleine tiental andere accommodaties te vinden waar je met meer dan vijfentwintig personen terecht kunt. Als je met een grote groep naar Winterberg vertrekt is het wel verstandig om tijdig te reserveren. Winterberg is namelijk een populaire bestemming voor grote groepen en het aanbod is beperkt.

Huisje huren

In Winterberg en de directe omgeving van het dorp zijn er in totaal bijna tweehonderd verschillende vakantiehuizen gesitueerd. Deze zijn vrij gemakkelijk te vinden bij de grotere vakantiehuisverhuurwebsites zoals Belvilla, Casamundo en Windu. Er zijn huizen in alle verschillende prijsklassen en grootte te vinden.

Bij de meeste verhuurbedrijven kun je vrij gemakkelijk aangeven wat jouw specifieke wensen zijn voor het vakantiehuis. De meer luxueuze huizen in en rond Winterberg zijn in veel gevallen voorzien van een eigen sauna en soms zelfs een zwembad. Tegenwoordig is een groot deel van de vakantiehuizen standaard voorzien van internet en of wifi. Wat in de wintermaanden eigenlijk niet mag ontbreken in je vakantiehuis is een open haard, want wat is nu lekkerder dan na een dagje buitenlucht op te warmen bij een knetterend haardvuur.

Meer info over Winterberg

De volgende sites bieden goede tips en informatie over Winterberg:
Winterberg informatie
Winterberg startpagina
Winterberg tips
Winterberg weer & klimaat

© teksten & foto's Mediajam i.s.m. Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy